Nieuws
Fotoalbum
Samenwerking

Maand archief

Workshop Technology Elektriciteit

NatasUnik Lab organiseert workshops die te maken hebben met Science, Technology, Engineering, Art en Mathematics (STEAM) in de Achterhoek en Twente, waarbij de nadruk ligt op het onderzoekend leren. De leerlingen mogen tijdens de workshops observeren,  onderzoeken, zelf doen, inschatten, interpreteren en verklaren wat Science, Technology, Engineering, Art en Mathematics allemaal is, kortom een kleine kennismaking.

Na succesvolle Workshops Science Vloeistofmengsels, komt de volgende Workshop van NatasUnik Lab er al weer aan. De Workshop Technology Elektriciteit is voor basisschoolleerlingen van groep 6, 7 en 8 uit de gemeente Haaksbergen. In deze workshop gaan de leerlingen o.a. ontdekken wat elektriciteit is, wat een stroomkring is en hoe je aan het einde van de workshop een bewegend beestje kunt maken.

De workshop bestaat in totaal uit 6 lessen, maar je kunt je ook alleen aanmelden voor de eerste 3 lessen of de laatste 3 lessen. De eerste les begint op woensdagmiddag 6 februari om 14.30 en duurt tot 15.45 uur. De kinderen kunnen zich aanmelden voor de gehele workshop (6 lessen op 6, 13, 20 febr., 6, 13 en 20 maart), de kosten zijn €55,00 per kind). Maar de kinderen kunnen zich ook aanmelden voor de eerste 3 lessen (6, 13 en 20 febr.), de kosten zijn dan €22,50 per kind. Of ze kunnen zich aanmelden voor de laatste 3 lessen (6, 13 en 20 mrt), de kosten zijn dan €35,00 per kind.

De Technology lessen vinden plaats in het IKC de Kameleon, Bartokstraat 21 in Haaksbergen. Er kunnen maximaal 14 leerlingen mee doen.

Aanmelden voor 5 februari, voor vragen en aanmelding mail: NatasUnik@gmail.com.

Nieuwsbrief 18 januari

In deze nieuwsbrief staat een uitnodiging voor een inloopavond op 11 februari a.s., waarin wij jullie gaan informeren over het ontwerp van het schoolplein en de inrichting van de omgeving.  Tevens vraag ik jullie aandacht voor de oproep van basketbalcoaches voor groep 7 en 8.

Nieuwsbrief IKC De Kameleon 18 januari 2019

Open dag 21 februari

Op donderdagmorgen 21 februari organiseren wij een een open dag. Jullie zijn tussen 8.30-12.00 uur van harte welkom op locatie Bartokstraat 19 en 21 om een kijkje te nemen in ons IKC.

Deze morgen is speciaal bedoeld voor ouders die op zoek zijn naar peuteropvang en een basisschool!

Workshop Science Vloeistofmengsels op 30 januari voor groep 3 t/m 5

NatasUnik Lab organiseert workshops die te maken hebben met Science, Technology, Engineering, Art en Mathematics (STEAM) in de Achterhoek en Twente, waarbij de nadruk ligt op het onderzoekend leren. De leerlingen mogen tijdens de workshops observeren,  onderzoeken, zelf doen, inschatten, interpreteren en verklaren wat Science, Technology, Engineering, Art en Mathematics allemaal is, kortom een kleine kennismaking.

Deze keer organiseert NatasUnik Lab een workshop Science Vloeistofmengsels voor basisschoolleerlingen van groep 3, 4 en 5 op 30 januari op locatie Bartokstraat

Klik op onderstaande link voor meer informatie.

workshop Science vloeistoffen flyer onderbouw

Uitnodiging kleuterkerk 3 februari

Zondag 3 februari: Schelpjes- en duifjesviering

Zondag 3 februari 2019 vindt om 11.30 uur in de Pancratiuskerk aan de Markt te Haaksbergen de jaarlijkse Schelpjes- en duifjesviering plaats waarvoor ook de doopouders van het afgelopen jaar worden uitgenodigd. Maar iedereen is welkom! Het thema is: ‘Het huisje op het zand”. In de viering worden de schelpjes en duifjes uitgereikt aan alle doopouders van onze parochie van het afgelopen jaar. We houden geen collecte, maar vragen iedereen een houdbaar product mee te nemen voor onze boodschappenmand voor de Voedselbank. Voor de allerkleinsten (0 tot 3 jaar) is de viering nog niet te volgen, maar je mag ze gerust meenemen naar de kerk. Na afloop is er zoals altijd bij de kleuterkerk koffie en limonade in de kerk. De kleuters kunnen kleuren of iets knutselen. De viering duurt ongeveer een half uur. Margot en Anne van de werkgroep Kleuterkerk leiden de viering. Het Regenboogkoor ondersteunt de zang.

Met vriendelijke groet vanuit de werkgroep ‘kleuterkerk’!

Nieuwsbrief 11 januari

In de nieuwsbrief van vandaag meerdere korte nieuws items.

Nieuwsbrief IKC De Kameleon 11 januari 2019

Nieuwe lessen Klassiek Ballet voor kinderen in Haaksbergen!

In samenwerking met Buurtsportcoach Haaksbergen bied Steps Dance & Entertainment 3 weken nieuwe lessen Klassiek Ballet voor kinderen aan. Klassiek Ballet is de basis van dans. In de les ga je aan de slag met oefeningen aan de ‘barre’ en in het midden van de zaal. Vanuit de hoek over de ‘diagonaal’ maak je mooie passen en sprongen.

Met Ballet werk je aan een goede lichaamshouding, techniek, lenigheid en coördinatie. Uiteindelijk ontstaat er een mooie choreografie die tijdens de jaarlijkse dansvoorstelling wordt uitgevoerd in het theater.

De lessen vinden plaats op donderdag 17, 24 en 31 januari 2019

15.30-16.30 uur 4-7 jaar

16.30-17.30 uur 7-11 jaar

 De lessen zijn gratis en instromen is altijd mogelijk.

 

Steps Dance & Entertainment

Industriestraat 60  Haaksbergen

 www.stepsentertainment.nl

06 404 61 222

 

Nieuwsbrief 21 december

In de laatste nieuwsbrief van dit jaar een oproep voor nieuwe Ouderraadsleden, een oproep voor kind en ouder om op tijd te komen en informatie over het Leraren Ontwikkelfonds

Nieuwsbrief IKC De Kameleon 21 december 2018

Levende Kerststal in de Kooi

Cool2BFit

Eind januari gaat het programma ‘Cool2BFit’ van start! Dit is een programma gericht op kinderen met overgewicht, om samen te werken aan een gezondere leefstijl.

Zij hebben nog enkele plekken vrij.

Voor meer informatie: https://www.cool2bfit.nl/locaties/59/haaksbergen/

Contact

BS De Kameleon
Locatie Bartokstraat
Bartokstraat 21
7482 TT Haaksbergen
Tel. 053 - 572 28 74

Locatie van Brakelstraat
Van Brakelstraat 3
7482 VV Haaksbergen
Tel. 053 - 572 33 63

directie@bsdekameleon.nl
Naar de contactpagina

facebook