Nieuws
Fotoalbum
Samenwerking

Maand archief

De Kameleon

Waarom heet onze school De Kameleon?

Een kameleon is onderscheidend en toch herkenbaar in zijn soort, hij is uniek en kleurrijk.

De mensen die over de naam beslist hebben vonden dit heel passend voor onze fusieschool. De kameleon hoort bij de soort van hagedissen. Deze school maakt ook onderdeel uit van een grotere groep, nl. van de stichting Keender. Wij horen, net als de kameleon, ook bij een grotere groep.

Toch willen we uniek zijn. We gaan voor onze eigen onderwijs ideeën, werken aan de unieke onderwijsbehoefte van elke leerling en dat doen op een manier die bij de leerling past. Ook willen we een brede identiteit uitdragen. We mogen zijn wie we zijn met respect voor anders zijn.

Net als de kameleon willen we ook kleurrijk zijn. De kameleon kleurt mee met zijn omgeving en is beweeglijk. Ook onze nieuwe school heeft uitgesproken mee te willen bewegen met ontwikkelingen die gaande zijn, met wat de maatschappij nu en in de toekomst van leerlingen en leerkrachten vraagt. We denken dan aan samen werken, creativiteit, communiceren, oplossingen zoeken, willen vernieuwen en ondernemingszin.

Ook komt het kleurrijk zijn, terug in het onderwijs aanbod. Naast de basiskennis zullen ook de culturele vakken een volwaardige plek in ons onderwijs krijgen. Cultuur staat voor open staan voor nieuwe ideeën, andere leefgewoontes, vreemde landen, anders bewegen, creativiteit en kunst. Ook is er aandacht voor de identiteitsontwikkeling van de kinderen. Onze school is actief pluriform.

 

 

Contact

BS De Kameleon
Locatie Bartokstraat
Bartokstraat 21
7482 TT Haaksbergen
Tel. 053 - 572 28 74

Locatie van Brakelstraat
Van Brakelstraat 3
7482 VV Haaksbergen
Tel. 053 - 572 33 63

directie@bsdekameleon.nl
Naar de contactpagina

facebook